Balkonger från Balco adderar en ny dimension till ditt hem

Balkonger för livet

Balkongen har en speciell plats i våra hjärtan. En plats för avkoppling, återhämtning, umgänge eller precis vad du vill. Vi vill att du ska kunna nyttja din balkong på bästa sätt – oavsett om du väljer en öppen eller inglasad balkong.

I gränslandet mellan ute och inne

Denna unika plats, precis i gränslandet mellan ute och inne, adderar en spännande dimension till hemmet.

Vi ser våra lösningar som en öppen balkong som du kan stänga om.  Fördelarna är många. En inglasning skyddar mot ljud, väder och vind – men låter dig ändå ha kontakt med världen utanför.

Du kan lugnt sjunka ner i en fåtölj, även om vinden viner och regnet piskar mot rutan. Skulle solen bryta igenom bestämmer du själv om du vill öppna upp och släppa in värmen.

Tyst, lugnt – och tryggt

En inglasning från Balco sänker ljudnivån med över 20 dB – och har många smarta funktioner som underlättar livet på balkongen. De boende vistas mer på sina balkonger, vilket ökar närvaron i området. Det i sin tur leder till ökat engagemang och ökad trygghet. En inglasning kan dessutom göra underverk för en trist och sliten husfasad.

Hur mår dina balkonger?

Har betongen börjat spricka? Har balkongräckena börjat luta? Krånglar inglasningarna? Då är det dags för åtgärd – och Balco har många olika alternativ. I vårt sortiment finns ett brett utbud av balkonger som självklart uppfyller alla säkerhetskrav och anpassas efter de förhållanden som gäller för just din bostadsrättsförening.

Långsiktigt lönsamt

Med Balco-metoden får balkongerna en lång livslängd vilket ger lägre underhålls- kostnader. Dessutom minskar energiförbrukningen då uppvärmningsbehovet sjunker med upp till 20 procent – ibland ännu mer. En hyreshöjning kan motiveras då en större och inglasad balkong ger högre bruksvärde, samtidigt som den årliga avskrivningen minskar.

Ökad trivsel

En inglasad balkong ger hyresgästerna en plats att njuta på under stora delar
av året. Inglasningen sänker ljudnivån med över 20 dB – och har många smarta funktioner som underlättar livet på balkongen. De boende vistas mer på sina balkonger, vilket ökar närvaron i området. Det i sin tur leder till ökat engegemang och ökad trygghet. En inglasning kan dessutom göra underverk för en trist och sliten husfasad.

Klimatsmart och hållbart

En balkong byggd enligt Balco-metoden har en livslängd på över 90 år och betalar därmed tillbaka sin klimatskuld med god marginal under sin livstid. Nästan allt material kan återvinnas vid resthanteringen. Utöver miljöfördelar som energibesparing, som ger minskade koldioxidutsläpp, innebär livslängden att Balcos inglasade system är en långsiktigt hållbar investering.

Det är tydligt att folk utnyttjar sina nya balkonger betydligt mer. De pyntar, ställer ut möbler och sitter där och fikar och läser. Allt det här gör även att balkongerna sköts bättre.

Roland Härstedt

Boende och ordförande i Brf Helsingborgshus nr 10

Gör som många andra bostadsrättföreningar och fastighetsbolag
- Kontakta Europas största balkongtillverkare.

För oss är det inte bara slutresultatet som räknas. Vi vill att alla våra kunder ska känna trygghet redan vid första kontakten. Därför har varje objekt en helt egen kontaktperson för stora som små frågor.